Vissza

Latex vagy Szilikon? Melyik DUI ZipSeals ideális számomra?

Latex vagy Szilikon? Melyik DUI ZipSeals ideális számomra?

Jó kérdés! A szilikon mandzsetta nagy előrelépés volt a szárazruhák világában, pláne a DUI ZipSeals szilikonos verzióinak megjelenésével. Sokan ezt tekintik végső megoldásnak. Hogy mi a különbség?

Előnyök

A legnagyobb előnye a szilikon mandzsettának, hogy lenyűgözően ellenál az UV sugárzásnak és az ózonnak. Azok a búvárok akik szilikon DUI ZipSeals-es mandzsettákat használnak, arról számoltak be, hogy sokkal kényelmesebb a viselése és a csuklómandzsettáknál jelentősen csökkent a beázás veszélye is. A szilikon mandzsetták kifejezetten azok számára lehet még kiváló választás kiknek Latex allergiájuk van.

Hátrányok

Hátránya a szilikon mandzsettáknak, hogy hajlamosabbak a szakadásra és kilyukadásra ezért vigyázni kell rá használat közben. A szilikon mandzsetták külső fele hajlamosabbak a koszt és piszkot magukra gyűjteni (por, homok, stb.)

A legnagyobb előnye a latex mandzsettáknak, hogy sokkal tartósabbak. Ha nem egy magas UV sugárzású helyen élsz, a latex talán jobb választás lehet számodra.
 

Összegyűjtöttünk neked pár adatot mely segíthet a döntésben:

 

Általános jellemzők

Természetes gumi (Latex)

Szilikon

Keménység (shore)

20-100

30-90

Szakítószilárdság

500-3500

200-1500

Nyúlás (max %)

700

700

Összenyomás tűrés

Kiváló

Ellenálló képesség

Kiváló

Kopásállóság

Kiváló

Rossztól a gyengéig

Szakítószilárdság

Kiváló

Gyenge

Oldószerállóság

Gyenge

Gyenge

Olajállóság

Gyenge

Rossztól a gyengéig

Alacsony hőmérsékleten való használat

-20° - 60°

-20° - 60°

Magas hőmérsékleten való használat

175°-ig

350°-ig

Napfénytűrés

Gyenge

Kiváló

Tapadás a fémekhez

Kiváló

 

A természetes guminak rengeteg jó tulajdonsága van. Magas ellenállóképesség, jó nyomástűrés, jó öntési tulajdonságok, jó a súrlódási felület, magas szakítószilárdság jellemzi a latex-et.

A szilikon gumik között lehetnek eltérések és variálhatóak a különböző felhasználási területek között. Legnagyobb előnye a kifejezetten magas az ellenállása az UV sugárzás és az ózon ellen.

2017. Október 18.